El Terminali

Size Özel Fiyatlar İçin 212 474 85 00

11 Şubat 2010 Perşembe

El terminali nedir?


El Terminali, endüstriyel el bilgisayarlarına verilen addır. Elle veri girilebilen veya Barkod-RFID okuyucusu ile alınan bilgileri depolamak, işlemek, yorumlamak ve göndermek amacıyla tasarlanmış cihazlardır. Sağlamlığıyla dikkat çeken bu cihazlar depoladıkları veriyi genelde başka sistemlere aktarırlar. Böylelikle birçok el terminalinden gelen veriler bir merkezde toplanabilir ve yapılan işe göre veriler ana sistemdeki veritabanlarına yazılır. İcat edildiği ilk dönemlerde DOS işletim sistemleriyle üretilen El Terminali günümüzde farklı taleplere göre değişik Windows Mobileya da Windows CE işletim sistemli versiyonları da geliştirildi.

Özellikle sıcak satış, soğuk satış, mobil saha satış ve mobil saha servis uygulamalarında büyük verimlilik sağlayan el terminali markaları arasında Motorola El Terminali, Intermec El Terminali, Casio El Terminali, Honeywell El Terminali, Opticon El Terminali ve Unitech El Terminali gibi markalar bulunuyor.

El Terminali pazarının en önemli oyuncularından biri olan ve 12 yıldan beri El Terminali ve Saha Satış Çözümleri geliştiren Desnet Yazılım tarafından geliştirilen El Terminali TV projesiyle Türkiye’nin çok çeşitli noktalarında bulunan ve el terminali kullanmak isteyen kullanıcılara adeta el terminalini elleriyle tutmuş, dokunmuş ve test etmişler gibi ürün hakkında bilgi sahibi olabilecekleri bir ortam sağlamayı amaçlamaktadır.


Kaynak: http://www.elterminali.tv/hakkinda/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder